Startup Peerby lanceert app voor het lenen van spullen

Eenvoudig spullen lenen en huren van je buren nu ook via iPhone app

11 SEPTEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
De Amsterdamse startup Peerby lanceerde in september 2012 haar website en groeide binnen no time uit naar meer dan 12.000 leden. Vandaag presenteert Peerby haar iPhone app, zodat je op iedere plek en op ieder tijdstip Peerby kunt gebruiken.
Je kent het wel, net verhuisd naar je nieuwe appartement, penthouse of studentenkamer. De plinten liggen op je te wachten in de logeerkamer, geen Wi-Fi, de muren nog kaal en..het is duidelijk: je hebt klusspullen nodig. Maar waarom zou je de boormachine of plintenknipper kopen als je ze ook kan lenen? Met de Peerby app op je telefoon kun je op elke plek en op elk moment een oproep doen aan je buren.

De Amsterdamse startup Peerby lanceerde in september 2012 haar website en groeide binnen no time uit naar meer dan 12.000 leden. Vandaag presenteert Peerby haar iPhone app, zodat je op iedere plek en op ieder tijdstip Peerby kunt gebruiken. Plannen voor een Android app zijn in de maak.

Zo werkt de app
Via de app geef je aan waar je naar op zoekt bent en Peerby stuurt een bericht naar mensen in je buurt die ook lid zijn van Peerby. Heb je even een ladder, fiets, beamer, hogedrukreiniger of een discobal nodig? Je krijgt een reactie gemiddeld binnen 30 minuten.

De app is opgebouwd uit vier schermen. Het openingsscherm van de Peerby app toont alle oproepen die jij hebt geplaatst. Het tweede scherm toont de geschiedenis van alle chats die je met je buren hebt gehad. Het derde scherm laat de inkomende inroepen van al je buren zien. Tenslotte kun je in de vierde en laatste scherm je eigen profiel informatie vinden. Nieuwe berichten krijg je binnen via pushnotification.

De Peerby app staat in de App Store en is gratis.

Citaten
"Het is leuk om Peerby een keer te proberen. Het zal je verbazen hoe behulpzaam en sociaal dit netwerk is. Bovendien kun je geld besparen door te lenen in plaats van te kopen." Consumentenbond over Peerby.nl
"Met Peerby willen we de wereld veranderen door middel van technologie. Sinds september 2012 was er de Peerby website en nu, met de lancering van de PeerbyApp, nemen we de volgende stap. Overal waar je bent toegang tot alle spullen in je buurt binnen handbereik." Daan Weddepohl, oprichter van Peerby
Afbeeldingen
Over Peerby Nederland

Peerby GO is een website waarmee je direct spullen huurt van je buren - die worden afgeleverd en weer opgehaald op de plaats en tijd die jou uitkomt. Peerby GO is goed voor je portemonnee, gemakkelijk en is ook nog eens duurzaam: maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen. Peerby GO is een toevoeging op de reeds bestaande leendienst. Sinds de lancering van Peerby in september 2012 groeit het aantal leden en transacties exponentieel. Peerby heeft actieve communities in twintig steden in Europa en tegenwoordig ook in tien pilot-steden in de VS. Daarmee is Peerby wereldmarktleider op het gebied van lenen en delen van spullen.

Accelerators: Founders Institute, Rockstart, Techstars.
Prijzen: $125,000 van het Clinton Global Initiative, B&J’s Join our Core, App My City Award. Daan Weddepohl, bedenker van Peerby, staat dit jaar op nr 13 van de Trouw Duurzame Top 100.

Facebook,Twitter

berichten