Internationale erkenning voor spullendeel-platform Peerby

Peerby ontvangt tweede prijs voor circulaire business tijdens het World Economic Forum

18 JANUARI 2017, DAVOS, SWITZERLAND
Samenvatting
Spullendeel-platform Peerby krijgt internationale erkenning met de tweede prijs voor circulaire business van het World Economic Forum.

Peerby is tijdens de openingsavond van het World Economic Forum in Davos verkozen tot runner-up voor The Ecolab Award for Circular Economy Digital Disruptor. Het platform dat gebruikers in staat stelt om spullen te delen met buren wordt geprezen om haar bijdrage in het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, de vermindering van afvalstoffen en de besparing op grondstoffen. Daarnaast erkent de jury de sociale impact die Peerby teweegbrengt door de ontmoetingen die plaatsvinden rondom het delen van spullen. Peerby heeft wereldwijd meer dan 200.000 gebruikers.

Peerby oprichter Daan Weddepohl: “We zijn trots dat we door de juryleden van de Young Global Leaders van het World Economic Forum verkozen zijn tot runner-up. Deze internationale erkenning voor wat Peerby tot nu toe heeft bereikt motiveert ons in onze missie om wereldwijd mensen spullen te laten delen. Delen is een essentieel onderdeel van een circulaire economie.”

Nederland was ook goed vertegenwoordigd in andere categorieën van deze wereldwijde award. Frans Timmermans, ING en Blackbear werden runner-up in binnen hun eigen categorie. The Circular Awards worden sinds 2015 uitgereikt tijdens het World Economic Forum aan bedrijven en organisaties die op innovatieve wijze werken aan circulaire oplossingen.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Peerby Nederland

Peerby GO is een website waarmee je direct spullen huurt van je buren - die worden afgeleverd en weer opgehaald op de plaats en tijd die jou uitkomt. Peerby GO is goed voor je portemonnee, gemakkelijk en is ook nog eens duurzaam: maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen. Peerby GO is een toevoeging op de reeds bestaande leendienst. Sinds de lancering van Peerby in september 2012 groeit het aantal leden en transacties exponentieel. Peerby heeft actieve communities in twintig steden in Europa en tegenwoordig ook in tien pilot-steden in de VS. Daarmee is Peerby wereldmarktleider op het gebied van lenen en delen van spullen.

Accelerators: Founders Institute, Rockstart, Techstars.
Prijzen: $125,000 van het Clinton Global Initiative, B&J’s Join our Core, App My City Award. Daan Weddepohl, bedenker van Peerby, staat dit jaar op nr 13 van de Trouw Duurzame Top 100.

Facebook,Twitter

berichten