Peerby lanceert huren-van-je-buren-dienst ‘Peerby Go’ in Rotterdam

Daarmee neemt Rotterdam de volgende stap in de richting van een wereld waarin spullen delen een serieus alternatief is voor spullen kopen en bezitten.

14 APRIL 2016, ROTTERDAM
Samenvatting
Een beamer voor een filmavond of een statafel voor een gezellig feest, vanaf nu kan je in Rotterdam allerlei spullen thuis laten bezorgen via Peerby Go. De spullen zijn afkomstig van mensen uit de buurt die zo een zakcentje bijverdienen. De huurdienst is een toevoeging op de bestaande Peerby-leendienst, waarmee reeds duizenden Rotterdammers spullen met elkaar delen.

Spullendeel-platform Peerby is opgericht in 2012 door Rotterdammer Daan Weddepohl. De startup wil een kanteling teweeg brengen van een wegwerpmaatschappij naar een wereld waar spullen delen een serieus alternatief is voor kopen (en bezitten). De toevoeging van Peerby Go aan de bestaande leendienst in Rotterdam, waar duizenden Rotterdammers spullen met elkaar delen, is hierin de volgende stap. De combinatie van gegarandeerde beschikbaarheid van spullen en de bezorg- en ophaalservice brengt gemak en maakt daardoor spullen delen voor een bredere doelgroep aantrekkelijk.

Vorige maand haalde de startup twee miljoen euro op bij haar nationale crowdfunding campagne om onder meer Go te lanceren in tien steden in Nederland. De lancering van ‘Go’ in Rotterdam is de eerste stap in het waarmaken van de plannen. Aan deze campagne dachten eerder Rotterdamse gebruikers en investeerders mee.

Citaten
"Peerby past bij de duurzame levensstijl die ik nastreef, namelijk meer met minder spullen. Zo zet ik me in voor een beter milieu. Vorige maand brainstormde ik samen met andere leden bij een Peerby medewerker thuis in Rotterdam-West over hun crowdfunding campagne waarin ik uiteindelijk zelf heb geïnvesteerd. Vorige week heb ik, als één van de eerste Rotterdammers, Peerby Go gebruikt om mijn beamer en projectiescherm te verhuren aan mijn buur Oseno" Frans Martens (op de foto links), eerste Peerby Go gebruiker en crowd-investeerder uit Rotterdam West
"Het is bijna niet te geloven. Vorige maand zat ik nog met met Rotterdamse Peerby-leden om de tafel om onze crowdfunding uit te denken en nu kunnen we het al in de praktijk brengen dankzij het razendsnelle success daarvan. Da’s echt Rotterdams als je het mij vraagt; Niet lullen maar poetsen!" Geboren Rotterdammer Daan Weddepohl, tevens de bedenker en oprichter van Peerby
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Peerby Nederland

Peerby GO is een website waarmee je direct spullen huurt van je buren - die worden afgeleverd en weer opgehaald op de plaats en tijd die jou uitkomt. Peerby GO is goed voor je portemonnee, gemakkelijk en is ook nog eens duurzaam: maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen. Peerby GO is een toevoeging op de reeds bestaande leendienst. Sinds de lancering van Peerby in september 2012 groeit het aantal leden en transacties exponentieel. Peerby heeft actieve communities in twintig steden in Europa en tegenwoordig ook in tien pilot-steden in de VS. Daarmee is Peerby wereldmarktleider op het gebied van lenen en delen van spullen.

Accelerators: Founders Institute, Rockstart, Techstars.
Prijzen: $125,000 van het Clinton Global Initiative, B&J’s Join our Core, App My City Award. Daan Weddepohl, bedenker van Peerby, staat dit jaar op nr 13 van de Trouw Duurzame Top 100.

Facebook,Twitter

berichten