Peerby lanceert huren-van-je-buren-dienst ‘Peerby Go’ in Rotterdam

Daarmee neemt Rotterdam de volgende stap in de richting van een wereld waarin spullen delen een serieus alternatief is voor spullen kopen en bezitten.

14 APRIL 2016, ROTTERDAM
Samenvatting
Een beamer voor een filmavond of een statafel voor een gezellig feest, vanaf nu kan je in Rotterdam allerlei spullen thuis laten bezorgen via Peerby Go. De spullen zijn afkomstig van mensen uit de buurt die zo een zakcentje bijverdienen. De huurdienst is een toevoeging op de bestaande Peerby-leendienst, waarmee reeds duizenden Rotterdammers spullen met elkaar delen.

Spullendeel-platform Peerby is opgericht in 2012 door Rotterdammer Daan Weddepohl. De startup wil een kanteling teweeg brengen van een wegwerpmaatschappij naar een wereld waar spullen delen een serieus alternatief is voor kopen (en bezitten). De toevoeging van Peerby Go aan de bestaande leendienst in Rotterdam, waar duizenden Rotterdammers spullen met elkaar delen, is hierin de volgende stap. De combinatie van gegarandeerde beschikbaarheid van spullen en de bezorg- en ophaalservice brengt gemak en maakt daardoor spullen delen voor een bredere doelgroep aantrekkelijk.

Vorige maand haalde de startup twee miljoen euro op bij haar nationale crowdfunding campagne om onder meer Go te lanceren in tien steden in Nederland. De lancering van ‘Go’ in Rotterdam is de eerste stap in het waarmaken van de plannen. Aan deze campagne dachten eerder Rotterdamse gebruikers en investeerders mee.

Citaten
"Peerby past bij de duurzame levensstijl die ik nastreef, namelijk meer met minder spullen. Zo zet ik me in voor een beter milieu. Vorige maand brainstormde ik samen met andere leden bij een Peerby medewerker thuis in Rotterdam-West over hun crowdfunding campagne waarin ik uiteindelijk zelf heb geïnvesteerd. Vorige week heb ik, als één van de eerste Rotterdammers, Peerby Go gebruikt om mijn beamer en projectiescherm te verhuren aan mijn buur Oseno" Frans Martens (op de foto links), eerste Peerby Go gebruiker en crowd-investeerder uit Rotterdam West
"Het is bijna niet te geloven. Vorige maand zat ik nog met met Rotterdamse Peerby-leden om de tafel om onze crowdfunding uit te denken en nu kunnen we het al in de praktijk brengen dankzij het razendsnelle success daarvan. Da’s echt Rotterdams als je het mij vraagt; Niet lullen maar poetsen!" Geboren Rotterdammer Daan Weddepohl, tevens de bedenker en oprichter van Peerby
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Peerby

Op Peerby.com delen buurtgenoten, al dan niet tegen betaling, allerhande goederen, zoals gereedschap, elektronica, fietsen en tuin-, kampeer- en feestartikelen. Peerby lanceerde in 2012 het eerste werkende spullendeelplatform ter wereld. De doelstelling, om buren te verbinden en verspilling tegen te gaan, leverde veel erkenning, investeringen en prijzen op. Er volgde een uitbreiding naar 30 steden in Europa en de VS. Toen in 2017 het financieel model niet houdbaar bleek, begon de startup noodgedwongen aan een ommezwaai. Oprichter Daan Weddepohl vertelt hierover in het (luister)boek 99 redenen om te stoppen en toch door te gaan.

Prijzen: $125.000 Postcode Lottery Green Challenge tijdens het Clinton Global Initiative, $10.000 Ben &Jerry’s Join our Core, App My City Award. en Radicale vernieuwers. Daan Weddepohl, bedenker van Peerby, stond op nr 13 van de Trouw Duurzame Top 100, was Guardian Tech Talent of the year en werd genomineerd voor ondernemer van het jaar.
Accelerators: Techstars, Rockstart, Founder Institute

berichten