Peerby Go beschikbaar in Utrecht

Spullen delen serieus alternatief voor kopen in de Domstad

31 OKTOBER 2015, UTRECHT
Samenvatting
Samen met haar leden lanceert spullendeel-platform Peerby maandagmiddag 2 november haar nieuwe dienst Peerby Go in de Domstad. Vanaf 30 oktober kan je in Utrecht spullen huren van buren; ze worden bezorgd en opgehaald op de plaats en tijd die jou uitkomt. Na een succesvolle pilot in Amsterdam is Utrecht de eerste stad waar Peerby Go wordt gelanceerd. De huurdienst is een toevoeging op de reeds bestaande leendienst.

Peerby en Utrecht
Het is geen toeval dat we Peerby, na de pilot in Amsterdam, als eerste in Utrecht lanceren: Utrechters delen in verhouding de meeste spullen via Peerby! Geboren Utrechter en Peerby’s Co-founder Eelke Boezeman: “Utrechtse Peerby-leden maken veelvuldig gebruik van onze leendienst, de stad springt niet alleen nationaal, maar ook internationaal uit.”

Ontstaan Peerby Go
Op basis van gesignaleerde behoefte onder leden startte Peerby Go twee maanden geleden als experiment in Amsterdam. Doel was leden meer zekerheid, gemak en een heldere manier om de uitlener te vergoeden te bieden. Door ‘Go’ toe toevoegen aan de reeds bestaande leendienst willen we het nog makkelijker maken om spullen te delen. Zo wordt delen een serieus alternatief voor kopen (en bezitten) in Utrecht..

Hoe werkt het?
Als huurder geef je aan wat je nodig hebt. Peerby regelt de rest voor je. In tegenstelling tot lenen, kies je als huurder waar en wanneer je het product nodig hebt. Het voorwerp wordt op het door jou gekozen moment door de verhuurder naar je toe gebracht. Na afloop haalt de ‘superbuur’ het ook op. Voor de verhuurder valt er op deze manier een extra zakcentje te verdienen (tijdens de pilot verdiende mensen tot wel 250 euro per maand).

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Peerby Nederland

Peerby GO is een website waarmee je direct spullen huurt van je buren - die worden afgeleverd en weer opgehaald op de plaats en tijd die jou uitkomt. Peerby GO is goed voor je portemonnee, gemakkelijk en is ook nog eens duurzaam: maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen. Peerby GO is een toevoeging op de reeds bestaande leendienst. Sinds de lancering van Peerby in september 2012 groeit het aantal leden en transacties exponentieel. Peerby heeft actieve communities in twintig steden in Europa en tegenwoordig ook in tien pilot-steden in de VS. Daarmee is Peerby wereldmarktleider op het gebied van lenen en delen van spullen.

Accelerators: Founders Institute, Rockstart, Techstars.
Prijzen: $125,000 van het Clinton Global Initiative, B&J’s Join our Core, App My City Award. Daan Weddepohl, bedenker van Peerby, staat dit jaar op nr 13 van de Trouw Duurzame Top 100.

Facebook,Twitter

berichten